keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Higlands, it's a very NIIIICE!

Herrrouuu...Just så, då va den resan gjord och snabbt gick det, c'etait magnifique!!

ingången till Dalwhinnie-destilleriet



Jag rekommenderar Skotland till er alla som inte ännu har varit.. Edinburgh är en mycket vacker stad med en lång historia i sig och vacker arkitektur, men själv rekommenderar jag att hyra egen bil och kolla landsorten.
På vår resa bestämde vi oss att hyra en bil och ta oss iväg till Highlands för att kolla landsorten. 

Dalwhinnie, 15år gammal whiskey




När vi körde igenom Highlands, stannade vi på en gammal whiskey-destilleri som heter Dalwhinnie. Där hade vi en guidad tur runt området där de visade oss alla olika tillverkningsdelarna av whiskeyn. I slutet av rundan fick vi alla provsmaka på 15 år gammal whiskey, själv tyckte jag att det smakade guta. På destilleriet finns det ca. 40 anställda och om jag kommer rätt ihåg, producerar det 2 000 000 liter wiskey per år, wich is nice.




Från Dalwhinnie fortsatte vi mot norr, Loch Ness. Under vägen körde vi förbi flera otroliga utsikt till det snöiga bergen. Sedan vi äntligen anlände till Loch Ness blev Frank besviken då han inte såg någon monster som han hade SÅ väntat på att se. 

Utsikt över Loch Ness
Innan vi tog oss iväg till Highlands, bestämde Kellariboyzzen att skaffa de enda rätta, KILT. Vi gick runt staden och sökte efter bästa priset från alla turistbutiker det fans i Edinburgh, det tog oss en hel dag innan vi äntligen hittade för rätt passlig pris. 
Kellariboyzzen i Skotland

/ Henrik









1 kommentti: