sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Svenska Spår i Åbo, del 1

Projektet som heter Svenska Spår i Åbo är det frågan om nu. För de som inte läste förra inlägg, så detta är en guidning som vår klass skall updatera till en "nyare version". Detta kunde vi ha updatera till vad som helst men nu på förra lektionen/mötet fick vi en bättre inblick om vad vi faktist skall göra. Vi har även delat in arbetsuppgifterna så detta projekt kommer att löpa smidigare och alla vet vad och när de skall göra sina uppgifter.

Vi skall göra en mp3 ljudfil av guidning som sedan skall säljas för de turister som inte har råd eller har tillräklit stor grupp för att hyra en guide. Guidnings materialet är samma som berättas på den riktiga guidningen, men lite kortare och lättare text, för vi kan ju inte på något vis förklara ord/betydelser på en färdig mp3 fil! Att göra materialet till en lättare version kommer att kräva lite tid och prova projektet, för som sagt, vi kan inte på något vis förklara begräpp om någon turist inte förstår vad det betyder. Detta är inte det ända vi måste beakta i inspelningen, utan också en klar och tydlig röst så att det inte blir ansträngande att lyssna på guidningen.

Det andra vi skall göra till Svenska Spår i Åbo är att förnya guidnings häftet, som kommer att komma med mp3 filen. I häftet kommer det viktigaste, alltså kartan över guindnings rutten, samt bilder och kanske lite text. Detta är ganska öppet om hur vi skall göra det, men månne det inte blir klart så småning om.

Som synd har vi inga bilder ännu om hela projektet, så därför blir det endast text-inlägg. Hoppas det inte stör!



Hälsningar

Ted

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti